Your address will show here +12 34 56 78

Vanliga frågor

Vilka ämnen innehåller Flexovital och vad har de för egenskaper?

Flexovital innehåller L-Arginin, L-Citrullin, Rosenrot extrakt, och C-vitamin och att vi valt dessa ämnen är ingen slump.

L-Arginin och L-Citrullin
L-Arginin och L-Citrullin är förmodligen de mest väldokumenterade aminosyrorna eftersom Nobelpriset i medicin 1998 inkluderade kunskapen om dem. Vi rekommenderar alla som är intresserade av hälsa att söka på nätet och läsa mer om dessa viktiga aminosyror.
 
1998 tilldelades den amerikanske forskaren Dr. Louis J Ignarro, tillsammans med två forskarkollegor, Nobelpriset i medicin för forskning om NO (kväveoxid) och dess effekt på hälsan (Nedan har vi ett videoklipp med Nobelpristagaren Dr. Louis J Ignarro, där han förklarar mer). I videoklippet med Dr Ignarro säger han att kväveoxidmolekyler bildas från aminosyran L-Arginin, och genom att öka mängden kväveoxidmolekyler i blodet så vidgas blodkärlen och mer blod kan passera. Sammanfattningsvis bildar kroppen kontinuerligt mycket stora mängder kväveoxid från L-Arginin. Dr. Louis J Ignarro har därtill skrivit en bok om de positiva effekter L-Arginin har för kväveoxidproduktionen i kroppen, samt dess blodcirkulation.

Rosenrot
Det här är inte bara vår favoritrot, den är bland de mest populära tillskotten i Skandinavien och redan Vikingarna förstod att uppskatta dess positiva effekter. Vi använder ett högklassigt extrakt vilket är Rosenrot i koncentrerad form. Att vi valde Rosenrot tillsammans med det övriga innehållet i Flexovital är noga uttänkt. Redan 1755 beskrev Carl Von Linné Rhodiola rosea som en läkande naturmedicin. Det finns mycket att läsa på nätet om Rhodiola rosea för den som vill veta mer.

C-vitamin
C-vitamin är en annan välkänd antioxidant som bland annat finns i citrusfrukter och de flesta vet idag att det är oerhört viktigt att få i sig tillräckligt och att det inte går att överdosera. C-vitamin bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för blodkärlens normala funktion. C-vitamin bidrar till bibehålla immunsystemets normala funktion.

Bra kondition-varför är det viktigt?
Bra kondition kan förenklat beskrivas som en individs uthållighet och återhämtningsförmåga. Uthålligheten beror på hur bra kroppen är på att syresätta och transportera ut energi till cellerna i muskler och organ. 
Återhämtningen är beroende på hur bra kroppen är på att transportera bort mjölksyra och slaggprodukter ur cellerna i musklerna.
Transportsystemet för syre, näring och slaggprodukter 
är ditt blodomlopp och därför är det så viktigt att du underhåller transportsystemet så ofta du kan och sättet att göra det är att hålla din kropp i rörelse. Se gärna våra förslag på vardagsmotion om du klickar på Hem ovan. 

Vilken effekt har en bra blodcirkulation för leder och muskler?
När vi har ont i kroppen går tankarna ofta mot massage och vila. Har vi ont i exempelvis armbågen så är det naturligt att vi trycker på, och masserar armbågen för att det ska göra mindre ont. 

Massage är i själva verket bara ett sätt av många för att få igång blodcirkulationen. Dålig blodcirkulation i musklerna gör att man kan känna sig stel, och dålig blodcirkulation i en inflammerad led gör det svårt för inflammationen att läka ut. Med andra ord är en väl fungerande blodcirkulation avgörande för lindrande och läkande av många krämpor.

Var tillverkas Flexovital?
Vi tror att våra kunder tycker det känns tryggt av Flexovital tillverkas i Sverige och därför kommer vi fortsätta med det.

Vad innehåller en tablett och hur doserar jag?
En ask Flexovital innehåller 90 tabletter. Varje tablett innehåller: 
L-Arginine (200mg), Rhodiola rosea extrakt (150mg), L-Citrullin (100mg) och C-vitamin (100mg) samt bindmedel och andra tillsatser för att tabletterna ska hålla ihop och kunna upptas av kroppen.

Den rekommenderade dosen är 3-4 tabletter om dagen, fördelat på morgon och kväll.
  • Text Hover

Betalning och leverans

Prenumerationsvillkor
Ingen uppsägningstid! Du tecknar dig för en prenumeration utan uppsägningstid och får 1 månadsförbrukningar för 99 SEK. Efter 1 månad får du 1 månadsförbrukning per månad till ordinarie pris 198 SEK per månad tills du säger upp prenumerationen.
 
Pris
I priserna ingår moms med 12 %.
 
Leveranser - Leveranstid
Normalt levereras varor inom 3-7 helgfria dagar.
 
Betalningsalternativ
Kortbetalning eller faktura.
 
Avgifter
Vi redovisar priser inklusive moms. Inga övriga skatter eller avgifter tillkommer vid beställning om ej annat specificeras.
 
Återbetalningar
En eventuell återbetalning görs till ditt bankkonto, person- konto eller bankgirokonto. Återbetalningen sker inom 10 arbetsdagar från att vi har mottagit och godkänt din retur.
 
Ångerrätt och öppet köp i 14 dagar
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i oförändrat skick, dvs oanvänd och ej öppnad, förstörd eller skadad. Du som kund står för returfrakten vid åberopande av Ångerrätt och öppet köp. Kontakt med oss måste ha skett innan retur. Vi kommer ej lösa ut paket mot postförskott.
Reklamation
Enligt Konsumentköplagen har du som kund reklamationsrätt i 3 år efter det att du har tagit emot varan. Vi tillämpar konsumentköplagens reklamationsrätt. Skulle varan vara skadad eller felexpedierad (obruten förpackning) när den anländer så åtar vi oss att kostnadsfritt åtgärda felet. En produkt som vi har konstaterat att den är felexpedierad alternativt skadad byter vi ut. Vid giltigt returärende betalar vi returfrakten. Vid eventuell tvist följer vi ARN:s rekommendationer.

Sekretess och säkerhet för personuppgifter
När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall oss.

Leveransförsening
Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.